عنوان کامل پایان نامه کارشناسی ارشد : بررسی و نقد مُثُل از دیدگاه ابن سینا و ملاصدرا با تأکید بر تأثیر آن در معرفت شناسی
تکه ای از متن پایان نامه :
«آن یکی دالش لقب داد آن الف از نظر گه گفتشان گردید مختلف
در کف هر یک اگر شمعی بدی اختلاف از گفتشان بیرون شدی»[1]
ومشترک می باشند. یعنی مصداق تعریف جسم می باشند که بواسطه صورتهای متفاوت ومتنوع کثرت پیدا می نمایند. که همین صور،از دیدگاه نگارنده امور مجردی هستند که موجب ارتباط مجرد وماده می گردند.زیرا در خارج ماده هیچگاه از صورت عاری نمی باشد البته نه صورت خاص و جزئی ،یعنی انفکاک ماده از صورت در خارج محال و ممتنع می باشد اما این به آن معنی نیست که صورت جزئی از ماده می باشد.بنا بر این صورت هیچگاه جزء ماده نیست وجزء ذات ماده نمی باشد. به این دلیل که صورت مجرد می باشد یعنی بدون ماده می تواند وجود داشته باشد اما ماده بدون صورت نمی تواند وجود داشته باشد. این نکته بسیار حائز اهمیت می باشد که صورتهای مختلف می توانند عارض بر ماده شوند ،البته صورتی پس از صورت دیگر که از همین جاست که زمان و حرکت متولد می گردد. البته اگر به درستی تصور گردد مسئله به راحتی و به سهولت ادراک می گردد.
به عنوان مثال و تبیین بیشتر مطلب اگر چنانچه کوزه گری مقداری خاک داشته باشد می تواند چیزی شبیه به بی نهایت، البته نه بی نهایت صورت را بر این مقدار خاک عارض نماید و این امر ضروریست که اگر چنانچه صورت خاص جزء ذاتی ماده بود نباید هیچگاه بین آن ماده و صورت انفکاکی حاصل آید در حالی که می بینیم صورتهای پی در پی را می توانیم بر آن مقدار خاک عارض نماییم.
[1] – مولوی ، مثنوی معنوی ، نیکلسون ، دفتر 5 ، ص846
بررسی و نقد مُثُل از دیدگاه ابن سینا و ملاصدرا با تأکید بر تأثیر آن در معرفت شناسی
بررسی و نقد مُثُل از دیدگاه ابن سینا و ملاصدرا با تأکید بر تأثیر آن در معرفت شناسی
برای دیدن تکه های بیشتری از این پایان نامه و دانلود فایل پایان نامه با فرمت ورد ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک پایین صفحه مراجعه نمایید:
دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد: مطالعه و نقد مُثُل از دیدگاه ابن سینا و ملاصدرا با تأکیدبر تأثیر آن در معرفت شناسی

